16-Öncelikler
Öncelik seçenekleri karakterinizin o sırada ne yaptığını belirler, temel olarak siz oyunda değilken..
. İki ayar vardır, "Boş Zaman" ve "Kariyer Hedefi". Seçebileceğiniz görevler aşağıdaki gibidir;
BOŞ ZAMANIMDA YAPTIKLARIM
* Dinlen : Kendinizi kötü hissettiğinizde kullanacağınız bir seçenek. Eğer sağlığınız belli bir düzeyin altındaysa (ama hastaneye yatacak kadar kötü değilse) bu iyi bir fikir olabilir. Dinlenmek sağlığınızı düzeltir. Ancak sağlığınız yerindeyse yatağınızda uzanmak o taş gibi görünüşünüzü bozabilir. Dinlenmek ücretsizdir.
* Alışveriş yap : Tüketici toplumun ana zevk teması! Sizi mutlu eder ama tabii ki pahalıdır. Cebinizi rahatsız eden ne kadar çok paranız varsa o kadar çok harcarsınız.
* Sabaha kadar eğlen : Gerçek rock'n roll yaşam tarzı! Daha mutlu olursunuz ancak sağlığınız kötüleşir. Aynı zamanda (alışveriş kadar olmasa da) bir miktar paranız da gider.
Parti yaparak ve barlarda takılarak ilham kazanabilir ve üzerinde çalıştığınız şarkılarda kullanabilirsiniz. Ne kadar sıkı eğlenirseniz o kadar çok ilham kazanırsınız.
* Spor salonunda egzersiz yap : Parti yapmanın tam tersidir. Sağlığınızı geliştirir ve o her zaman istediğiniz muhteşem vücuda kavuşmanızı sağlar. Ancak biraz sıkıcı olabilir, ve spor salonu sahipleri bir miktar paranızı alır. Gerçekten hastaysanız egzersiz yapmamalısınız, dinlenmek daha doğru olacaktır.
* Sosyalleş : Şehirdeki arkadaşlarınızla takılmak ya da uzaktakilerle telefonda konuşmaya yarar. Bu öncelik arkadaşlarınızın sizin hakkınızdaki hislerinin devamlılığını sağlar. Ancak sizin hislerinizi etkilemez. Yani, sizin arkadaşlarınızı düşünüyor olmanız, onların sizi düşündüğü anlamına gelmez...
* Sokakta çal : Müziğinizi sokaklara taşıyın ve biraz olsun para kazanın. Kazandığınız paranın miktarı insanların gözünde ne kadar sağlıklı ve keyifli olduğunuza göre değişir, bazen bir ilham kazanabilirsiniz. Yine de, bu iş sağlığınızı ve ruh halinizi bozan bir iştir, çok fazla yapmamaya özen gösterin. Bu ayarlama temel olarak yeni başlayan oyuncular içindir, bu şekilde bir kariyer yapmanız mümkün değil.
* Yasadışı müzik indir: Hiç korsan olmak istediniz mi? Artık olabilirsiniz! Önceliklerinizde "yasadışı yükleme yapmak" seçili ise korsan müzik yükleyebilirsiniz. Bu daha iyi şarkılar yazmanız için ilham kaynağı olabilir, ancak bütün dünyadaki albüm satışlarını kötü etkiler. Bunu yapmak yasadışıdır, o yüzden Anti-Korsan Bürosuna karşı dikkatli olun!
KARİYER HEDEFLERİ
* Şarkı yaz : Bu ayar olmadan çalıştığınız şarkılar daha iyiye gitmeyecektir! Şarkı yazma bölümüne göz atın.
* İşine yoğunlaş : Evet, sıkıcı. Bu annenizin seçmenizi isteyeceği "bir iş bul ve saçlarını kestir" seçeneğidir. Normal olarak bir yıldız olma yolunda pek yardımı olmaz. Yine de popstar olmak hayalleri yerine işini yapmak isteyen oyuncular için idealdir. İşinizi elinizde tutmak için gerekli değildir, ancak patronunuz size daha az bağırır, müşteriler daha az kızdırırlar. Bu yolla bir miktar daha fazla para kazanabilrisiniz.
* Yetenek geliştir. : Bu yeteneklerinizin gelişmesi açısından önemlidir. Yetenekler bölümüne göz atın.
* Basınla konuş : Bu sizin gazetecilerle ve medyadan insanlarla vakit geçirerek grubunuzun tanınmasına yardımcı olduğunuzu gösterir. Ne kadar çekici biriyseniz o kadar etkili olursunuz. Gazeteciler grup lideriyle görüşmek isterler, ancak diğer grup elemanları da konuşmakta özgürdür (fakat pek az etkisi vardır). Grubunuz şöhret kazandıkça bu tür röportajlar yapmanın etkisi de azalacaktır. Eğer başarılı olursanız sanatçınız o şehirde ün kazanacaktır.
* Halkı etkile: Halkı etkilemek, vaktinizi halkı bir devrime çağırmakla geçirdiğiniz anlamına gelir. Eğer yeterince insan bunu yaparsa işçiler ayaklanacaktır. Özellikle ruh halleri çok kötüyse. Tabii ki şehir otoriteleri sizin bir ayaklanma başlatmanızı hoş görmeyecektir... Ve dikkat edin - ayaklanmalar şehirdeki herkes için tehlikelidir. Halkı etkileme şansınız ününüz ve bu şehirdeki öneminizle doğru orantılıdır, ve Hitabet yeteneği de yardımcı olabilir. Eğer burası sizin ana şehriniz değilse insanlar size daha az ilgi gösterecektir.
* Halkı sakinleştir: Bu 'kitleleri ayaklandırmanın' tam tersidir. Aynı şekilde çalışır ancak eğer başarılı olursanız, halk sakinleşecektir. Bu bir valinin kriz sırasında yapması gereken şeydir.
* Bir yetenek öğret: Bir veya daha falza öğrenciye bir yetenek öğretme. ÖNEMLİ: Hangi yeteneği onlara öğreteceğinizi seçmelisiniz. Daha fazla bilgi için, Yetenekler bölümüne göz atın.
* Öğretmenden Öğren: Eğer birisi size yeteneklerini öğretmek konusunda gönüllü olduysa, bu seçeneği seçin ve onları takip edin. Yetenekler bölümüne göz atın.
* Çiçek Topla: Bu etkinliği seçtiğinizde kırsal alanda bir süre çiçek toplayacaksınız. Bu çiçekler başkalarına verilebilir (ancak sadece bir kez kullanılabilirler). Eğer Temel Botanik yeteneğiniz varsa, Farmakoloji yeteneğinizle beraber kullanabileceğiniz çeşitli bitkileri de toplayabilirsiniz. Botanik yeteneğiniz ne kadar yüksekse o kadar nadir bitkiler bulursunuz.
* Sahneyi Prova et: Bu bir klipteki sahneninizi prova etmenize yarar. Profesyonel çalışmalarınızı buna ayarladığınızda, karşınıza çıkan menüde hangi sahneyi prova etmek istediğinize karar vereceksiniz. Bu çalışma sadece "Temel Oyunculuk" kitabını okuyanlara açıktır.
OTEL DAVRANıŞ TERCIHI
Uslu dur
Bu sıkıcı seçenek başınızı polisle belaya sokmaz, odanın standart ücretinden daha pahalı değildir ve müzik kariyerinize de hiç bir faydası olmaz.
Dağıt ve Kaç!
Otel odasını dağıtmak gerçek Rock'n Roll yaşamının bir parçasıdır... Tabii diğer müzik türleri için de geçerli! Oteli terketmeden önceki gece, yerleri yerinden oynatan bir parti verirsiniz. Bu tabii ki bir takım hasarlara yol açar.
Yasadışı Dağıt ve Kaç seçeneği ile, yaptığınız yıkımı kimse farketmeden odadan kaçarsınız. Otel olayı polise bildirirse vandalizm suçundan aranıyor olacaksınız. Odanın tamiri için gereken ücret yerel otel pazarına göre ayarlanacak.
Dağıt ve Öde
Bu yasal fakat pahalı bir şekilde otel odanızı darmadağın etmek ve gecenin bir yarısı yaptığınız siparişleri ödemek seçeneğidir. Bu seçenek sizi ne polisle ne de otel yönetimiyle karşı karşıya getirmez. Hatta otel size ekstra hesap çıkartacaktır.
Otel odalarını dağıtmak (ne kadar pahalı o kadar iyi) sizi vahşi olarak niteleseler de yerel basının ilgisini çekecektir. Sanatçınızın ünü bundan faydalanacaktır. Dağıtıp kaçsanız da dağıtıp ödeseniz de şöhret getirisi aynı olacaktır.
NOT: Ucuz, orta veya lüks otellerde kalma ayarı bütün grup için grup lideri tarfından ayarlanır. Sanatçı Tercihlerine göz atın.
TUR OTOBÜSÜ TERCIHI
Eğer bu öncelik "tur otobüsüyle git" şeklinde ayarlanmışsa aracınız şehri terkederken siz de otomatik olarak araca binersiniz. Tabii o sırada aynı şehirde olmalı ve meşgul olmamalısınız.
17-Dünyayı Dolaşmak
En önemli şeylerden biri seyahat konusunda uzman olmaktır. Başka şehirlere ve ülkelere seyahat etmek size inanılmaz bir fayda sağlar.
Tura çıkmak ve başka şehirlerde çalmak tabii ki şöhretinizin artmasına yardımcı olacaktır. Devamlı aynı şehirde çalmak ise hayranlarınızı sıkar ve konserlerinize gelmemeye başlarlar.
Şehirlerin ihtiyaç ve yeterlilikleri değişkendir. Bunlar tamamen oyunculara bağlı olarak değişir, yani daha çok dolaşırsanız daha uygun alışveriş yapabilirsiniz... Başka şehirlerden olan insanlara direk sorarak ya da Gezginin El Kitabından faydalanarak gittiğiniz şehirden ne bekleyeceğinizi rahatlıkla öğrenebilirsiniz.
Evinizden uzaktayken otomatik olarak otellerde kalırsınız. Bu size günde 50 YTL kadar bir paraya patlar. Paranız biterse sokakta kalırsınız, o yüzden cüzdanınıza dikkat edin!
� Mücevherlerinizi yanınızda taşırken şehirdeki suç oranına göz atın.
� Seyahat etmek yorucudur, aşırıya kaçmayın. Supersonik uçaklarda birinci sınıf yolculuk ederseniz, daha az yorulursunuz.
18-Başarılar
SANATÇININ İLKLERİ
Başarı Adı: "İlk konserimi verdim."
Nasıl Başarılır: Oldukça basit bir başarıdır. Konser vermek istediğiniz mekanın mekan seçeneklerinden "Konserler" opsiyonunu seçtikten sonra, size uyan boş bir saate gösterinizi ayarlarsınız. Bundan sonra geriye konser tarihinizi beklemekten başka yapacak birşey kalmamıştır.
Başarı Adı: "İlk şarkımı kaydettim."
Nasıl Başarılır: Öncelikle grubunuzda şarkıyı kaydetmek için yeterli para olmalıdır. Daha sonra, kayıt stüdyosuna gittiniğinizde, kaydetmek için istediğiniz şarkıyı seçersiniz.
4 saatlik kayıt bittikten sonra, bu başarıyı elde edersiniz. Yaptığınız kaydın iyi olması için ruh hâlinizin iyi olması yararınızadır. Ayrıca grubunuzda ya da mekanda "Temel Albüm Yapımcılığı" bilen birisi olması da kaydınızın yararınadır. Daha önce provalarda kaydedeceğiniz şarkıyı çalışmanız da kaydınıza yarar sağlayacak diğer bir maddedir.
Başarı Adı: "İlk single çalışmamı çıkardım."
Nasıl Başarılır: 2 şarkınızı kaydettikten sonra herhangi bir kayıt stüdyosu ile kontrat imzalamanız gerekir. Kayıt Kontratları için It's POP-Seri İlanlar'a bakabilirsiniz. Burdan kendinize uygun olanı seçip imzalarsınız. Eğer şarkıları kaydetmeden önce kontratı imzalarsanız, kayıt stüdyosundaki indirimden yararlanabilirsiniz. Kayıtlı şarkılarınızdan oluşturacağınız single'ı kayıt stüdyonuza gönderirseniz, "beklenen single'nız" yakın zamanda çıkar.
Başarı Adı: "İlk albümü çıkardım."
Nasıl Başarılır: Single ile aynı yollar izlenir. Albümün tek farkı en az 8 şarkı olması gerekir. Bulunabilecek maksimum şarkı sayısı ise 12 idir.
Başarı Adı: "İlk klibimi çektim."
Nasıl Başarılır: Yapmanız gereken şey öncelikle "Kariyer"den "Müzik Videosu Yarat" ı tıklamak. Kaydedilmiş bir parça almak ve bir tarih belirlemek. Ardından film çekimi için gereken ücreti ödemek. Videoyu yayınlamak için kayıt firmanız başka bir ücret ödemeli. (Ne kadar ünlü olduğunuzla doğru orantılı.)
İZLEYİCİ SAYISI
Başarı Adı: "100'den fazla kişinin önünde konser verdim."
Nasıl Başarılır: Konserinize satılan biletin 100'den fazla olması ve sizin konseri vermeniz yeterlidir. Bilet satışları için özel bir çaba sarfetmeniz gerekmez. 2-3 hafta sonrasına ayarladığınız konser büyük ihtimalle 100 üzerinde satacaktır.
Başarı Adı: "1000�den fazla kişinin önünde konser verdim."
Nasıl Başarılır: Konserinize satılan biletin 1000'den fazla olması ve sizin konseri vermeniz gerekir. Bunun için biraz ünlenmiş olmanız ve konseri olabilecek en uzak tarihe ayarlamanız yeterlidir. Basınla konuşmak ve de konserinizi vereceğiniz mekanın CEO'sundan bilet fiyatını düşürmesini istemek, bilet satış fiyatını hızlandırmak için güzel alternatifler olabilir.
Başarı Adı: "10000'den fazla kişinin önünde konser verdim."
Nasıl Başarılır: Konserinize satılan bilerin 10000'den fazla olması ve sizin sahneye çıkmanız sonucu bu başarıyı elde edebilirsiniz. Bilet satışlarının bu denli yüksek olması için önce dünyaca az çok tanınan bir şöhret olmalısınız.
RADYO LİSTELERİ
Başarı Adı: "Grubum Radyo Listesi�nde İlk 40�a girdi."
Nasıl Başarılır: "Single"ınızda yer alan bir şarkının "Listeler"deki Radyo Listesi'nde ilk 40'a girmesi sonucu elde edeceğiniz başarıdır.
Başarı Adı: "Grubum Radyo Listesi�nde İlk 10�a girdi."
Nasıl Başarılır: "Single"ınızda yer alan bir şarkının "Listeler"deki Radyo Listesi'nde ilk 10'a girmesi sonucu elde edeceğiniz başarıdır. İlk 40'a nazaran daha zordur.
Başarı Adı: "Grubum Radyo Listesi'nde 1. Oldu."
Nasıl Başarılır: "Single"ınızda yer alan bir şarkının "Listeler"deki Radyo Listesi'de 1.olması sonucu elde edeceğiniz başarıdır. Bunun için şarkınızın ünü ve çok satmış olması muhtemel durumdur.
KONSER LİSTESİ
Başarı Adı: "İlk düzgün konserimi verdim."
Nasıl Başarılır: Bir konser verdiniz. Ertesi gün yerel gazeteyi açıyorsunuz ve eleştirmenlerin konserinizi "düzgün" olarak nitelendirdiğini görüyorsunuz. Artık başarılar listesinde bu başarının üzerine çizik atabilirsiniz.
Başarının Adı: "İlk fevkalade konserimi verdim."
Nasıl Başarılır: Konserinizin "fevkalede" geçmesi sonucu elde edeceğiniz başarı. Biraz zor ama neden olmasın?
Başarının Adı: "İlk mükemmel konserimi verdim."
Nasıl Başarılır: Konseriniz mükemmel geçmişse, elde edeceğiniz bir diğer başarı. Bu sistemde başarmak için biraz zamana ihtiyacınız olacak.
Başarının Adı: "İlk yeri göğü inleten konserimi verdim."
Nasıl Başarılır: Konseriniz "yeri göğü inletmiş" ise siz de bu başarıyı kazanırsınız. Bunun için büyük zaman harcamış olmalısınız.
Başarının Adı: "İlk DESTANSI konserimi verdim."
Nasıl Başarılır: Konseriniz "DESTANSI" geçmişse kazandınız demektir. Bunu başarmak; zaman,sabır ve de her türlü donamım ister.
KİM KAZANIYOR LİSTESİ
Başarının Adı: "Kim Kazanıyor Listesi'nde İlk 10'a girdim."
Nasıl Başarılır: Listeler'deki baş liste "Kim Kazanıyor" listesine herhangi bir dereceyle girebilmiş olmanız sonucunda elde edebilirsiniz.
Başarının Adı: "Kim Kazanıyor Listesi'de 5. oldum."
Nasıl Başarılır: Listede grubunuzun adının önündeki rakama bakın. Eğer 5 ise başardınız demektir.
Başarının Adı: "Kim Kazanıyor Listesi�nde 3. oldum."
Nasıl Başarılır: Kim Kazanıyor Listesine adınızı biraz daah kolay buldunuz sanırım, 3. olmanızın bir katkısı olmuş olmalı.
Başarının Adı: "Kim Kazanıyor Listesi'nde 2. oldum."
Nasıl Başarılır: Listeyi öylesine bir koloçan ederken grubunuzun adını biraz daha yukarıda mı gördünüz, evet tek yapmanız gereken 2. olabilmek. Bu listeye girmek kadar zordur, sizin seviyeniz kadar rakiplerinizin de ne kadar iyi olduğu önemlidir.
Başarının Adı: "Popomundo'nun 1 numaralı sanatçısı oldum."
Nasıl Başarılır: Eğer listede göze çarpan ilk adsanız, bunu becermişsiniz demektir.
ANNEMİN DİLEKLERİNİ TAMAMLADIM
Başarının Adı: "Anne/Çömez Turunu tamamladım."
Nasıl Başarılır: Annenizin isteklerini "öyle ya da böyle" bitirmeniz sonucu bu başarıyı elde edeceksiniz. Başarı hırsınızın gözünüzü büretmesine izin verip, annenizi kırmayın. Annenizin sonunda size sürprizleri var.
ROMANTİZM
Başarının Adı: "Sevdiğim kişiyle ilk kez birlikte oldum."
Nasıl Başarılır: Sevdiğiniz (belli bir ilişki düzeyine gelmeniz gerekiyor yani) kişi ile "seviş"meniz sonucu bu başarıyı elde edersiniz. Bu kısa kaçamaklarınızdan birisi değildir.
1 hafta düzenli olarak ilgilendiğiniz kişide "seviş" seçeneğini görmeniz an meselesidir.
Başarının Adı: "Evlendim."
Nasıl Başarılır: Yalnız VIP üyelerin kazanabileceği başarılardandır.
ŞİRKETLER
Başarının Adı: "İlk defa bir şirket açtım."
Nasıl Başarılır: Yalnız VIP üyelerin kazanabileceği başarılardandır. Şirketi açmak istedikleri şehrin belediye binasına gidip, veznadar bayana başvurmanız gerekir. VIP değilseniz hanımefendi size sadece VIP üyelerin şirket açabildiklerini hatırlatacaktır.
EBEVEYNLİK
Başarının Adı: "Hayatımda ilk defa ebeveyn oldum."
Nasıl Başarılır: Bayan karakterlerin erkeklere nazaran daha kolay elde edebilecekleri bir başarıdır. Ovülasyona giren bir kadın, 12 saatlik bereketli ovülasyon sürecinde bir erkekle, ayak üstü bi` posta yapar ya da sevişirse hamile kalır -iki tarafta da prezervatif olmamalıdır-. 6 haftalık bir hamilelik süreci sonunda bayan, güzel bir evlada kavuşur.
Hayırsız babası kim bilir nerelerdedir? Bunu bulmak için biraz günlüklerini karıştırması gerekebilir. Aklında birkaç isim belirirse çocuğun menüsünden o kişilerden babalık testi ister. Testi pozitif çıkan bir erkek de artık ebeveyn olabilmiştir.
POLİS
Başarının Adı: "İlk suçlumu yakaladım."
Nasıl Başarılır: Suçlu yakalayabilmek için iki meslek alternatifiniz vardır. Birincisi; Polislik. Polis olmanız için temel dedektiflik bilmeniz gerekir, daha sonra karakolda işe girebilirseniz size o şehre ait polis üniforması verilir ve o şehirde suçlu tutuklama hakkına sahip olursunuz. Diğer yol ise "Özel Ajan" olmaktır. Bunun için VIP olmanız gerekir. Bulunduğunuz şehrin yargıcı sizi işe aldıktan sonra işe koyulabilirsiniz. Bu iki yolla ilk suçlunuzu yakalayabilirsiniz.
Başarının Adı: "100 suçlu yakaladım."
Nasıl Başarılır: Yukarda bahsedilen yollarla 100 suçlu yakaladığınızda bu başarıyı alırsınız.
Başarının Adı: "1000 suçlu yakaladım."
Nasıl Başarılır: Aynı yollarla 1000 suçlu yakalamanız gerekir. Zor olduğu inkar edilemez.
Başarının Adı: "Polis Şefi oldum."
Nasıl Başarılır: Vali tarafından, Emniyet Müdürü görevine getirilirseniz bu başarıyı alacaksınızdır. Ama öncesinde biraz kendinizi kanıtlamaya ne dersiniz?
EDEBİYAT
Başarının Adı: "5 makalem yayınlandı."
Nasıl Başarılır: Yazdığınız makalenin It's POP'da 5 defa yayınlanması sonucu elde edeceğiniz başarı. Biraz daha derine ineyim mi istiyorsunuz? It's POP'ta sunumlar kısmına bir göz atmanızı öneririm.
Başarının Adı: "25 makalem yayınlandı."
Nasıl Başarılır: It's POP'da 25 makaleniz yayınlanırsa elde edeceğiniz başarı.
Başarının Adı: "100 makalem yayınlandı."
Nasıl Başarılır: 100 makaleniz yayınlanır, ve bu başarıyı elde edersiniz. Bakalım o günleri görebilecek misiniz?
SUÇ
Başarının Adı: "Kanundan kaçmayı becerdim."
Nasıl Başarılır: Arandığınız bir suçtan
2 popo-yıl boyunca içeri girmezseniz yani kaçmayı başarabilirseniz artık hem masum hem de bu başarıyı almış birisi olursunuz.
Başarının Adı: "On defa kanundan kaçmayı becerdim."
Nasıl Başarılır: 10 kere ard arda ya da bir günde işlediğiniz 10 suçtan 2 popo-yılda sıyrılırsanız, bunu başarmışsınız demektir.
Başarının Adı: "Yüz kere kanundan kaçtım."
Nasıl Başarılır: Arandığınız 100 suçtan sıyrılırsanız (Bazen hayat hiç adil değil) bu başarıyı elde ederseniz. Ha sıyrılamazsanız nolacağını söylemek istemiyorum.
POLİTİKA
Başarının Adı: "Vali oldum."
Nasıl Başarılır: Yapılan yeni vali seçimlerinde oy bütünlüğüyle birinci gelirseniz, bu başarıyı elde edersiniz.
Başarının Adı: "Vali Yardımcılığından Valiliğe terfi ettim."
Nasıl Başarılır: Bir vali yardımcısıydınız ve... Zavallı Vali vefat mı etti? Koltuğunu bırakması mı gerekiyor? Ya da yeni seçimlerde siz mi kazandınız? Eğer öyleyse bu başarıyı kazandınız.
FOTOĞRAFÇILIK
Başarının Adı: "İlk defa çektiğim bir fotoğraf yayınlandı."
Nasıl Başarılır: Paparazzi listesindeki bir ünlünün o gün daha kaliteli bir fotoğrafını çekerseniz, bakarsınız fotoğrafınıza talip bir gazeteci çıkabilir.
Başarının Adı: "Çektiğim 10 fotoğraf yayınlandı."
Nasıl Başarılır: Demek artık paparazzi listesinin sıkı bir takipçisi oldunuz.
9. dan sonra 10. da mutlaka gelecektir...
Başarının Adı: "Çektiğim 100 fotoğraf yayınlandı."
Nasıl Başarılır: Çektiğiniz 100 fotoğraf yayınlandığında bu başarıyı elde edersiniz. Ama aynaya bir bakın, insanların özel hayatlarına saygı duymayan bir canavara dönüşmüş olacaksınız.
SANAT
Başarının Adı: "RESPECT! İlk graffitimi yaptım."
Nasıl Başarılır: Öncelikle Graffiti Boyama bilmeniz ve elinizde bir sprey olması gerekir. Daha sonra belediye mekanlarından birisine spreyinizi sıkmalı ve yaptığınız graffitinin önceki graffitiden daha iyi olması gerekir.
Başarının Adı: "10 graffiti ve devam ediyorum."
Nasıl Başarılır: Yukarıdaki işlemin 10 kere tekrarlanışıdır. Ha, size bunun suç olduğunu hatırlatma sorumluluğunu emniyet güçlerinin bana aşıladığı hissiyatlarla yerine getiriyorum.
Başarının Adı: "Şu anda 100 graffitim görünür durumda. Bu alemin kralıyım!"
Nasıl Başarılır: 100 graffitiniz görünür durumda mı? O zaman bu alemin kralı olduğunuz gibi bu başarıyı da alırsınız.
OYUN GELİŞTİRME
Başarının Adı: "Oyun Elçisi"
Nasıl Başarılır: Oyunu ünlü bir dergiye tanıtır ya da medyada bir şekilde tanıtıp bunu kanıtlarsanız, bu başarıyı elde edersiniz. Bu başarı oyun içi olmayan tek başarıdır.
Başarının Adı: "Kurucunun Minnetarlık Çarkı"
Nasıl Başarılır: Bilmiyorum.
KABİLE
Başarının Adı: "Bir kabile kurdum."
Nasıl Başarılır: Öncelikle bir tüy bulmanız gerekir. Bu tamamen random bir olaydır. Sizin elinizden gelen tek şey en iyisi olmaya çalışmaktır ama sizden daha kötüler bile tüy bulamazsanız şaşırmayın. Bir yerde piyasada satıldığını da duymuştum. Unutmadan tüyü kullanıp bir kabile kurabilmeniz için öncesinde 3 yıldız "Temel Liderlik" bilmeniz gerekmektedir.
Başarının Adı: "Bir kabileye katıldım."
Nasıl Başarılır: Bir VIP üyeyseniz, kabile liderinden gelen bir teklifle bir kabileye katılabilirsiniz. Genelde teklif için üyelerin teklif göndermesi ne ilginç değil mi?
Başarının Adı: "Bir kabilenin lideri oldum."
Nasıl Başarılır: Arkadaşınız kabileyi size bıraktığında ya da siz kendiniz bir tüy edinip kabile kurduğunuzda elde edersiniz.
DÜNYA TURNESİ
Başarının Adı: "Dünya Turunu tamamladım."
Nasıl Başarılır: Grubunuzun tüm şehirlerde çalması sonucu dünya turunu tamamlarsınız. Dünyanın gerçekten yuvarlak olup olmadığını kontrole ne dersiniz?
Başarının Adı: "Grubum 5 şehir gezdi."
Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 5 farklı şehirde çalması üzerine elde edersiniz.
Başarının Adı: "Grubum 10 şehir gezdi."
Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 10 farklı şehirde çalması üzerine elde edersiniz.
Başarının Adı: "Grubum 15 şehir gezdi."
Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 15 farklı şehirde çalması üzerine elde edersiniz.
Başarının Adı: "Grubum 25 şehir gezdi."
Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 25 farklı şehirde çalması üzerine elde edersiniz ancak bu başarıyı elde etmek henüz mümkün değildir.
Başarının Adı: "Grubum 35 şehir gezdi."
Nasıl Başarılır: Bu başarıyı grubunuzun 35 farklı şehirde çalması üzerine elde edersiniz ancak bu başarıyı elde etmek henüz mümkün değildir.
FEN
Başarın Adı: "Bilimsel bir atılım gerçekleştirdim."
Nasıl Başarılır: Bir araştırma merkezi üzerinde bilim adamı olarak çalışmalısınız öncelikle. Araştırma merkezindeki bar %100 olunca bilimsel bir atılım gerçekleştirmiş olursunuz.
Başarının Adı: "Bilinmeyen bir hastalık türü keşfettim."
Nasıl Başarılır: Bir doktorsunuz ve hastanızdan kan aldınız, ancak hastanızdan aldığınız kanda daha önce belirlenmemiş bir mikrop türü görüyorsunuz, yani bilinen hastalığın bilinmeyen bir türnü keşfediyorsunuz.
KURTARMA
Başarının Adı: "Birisinin hayatını kurtardım."
Başarının Adı: "10 kişinin hayatını kurtardım."
Başarının Adı: "100 kişinin hayatını kurtardım."
TIP
Başarının Adı: "İlk hastamı iyileştirdim."
Başarının Adı: "100 hasta iyileştirdim."
Başarının Adı: "1000 hasta iyileştirdim."
İTFAİYECİLİK
Başarının Adı: "İlk defa bir yangın söndürdüm."
Nasıl Başarılır: Yangın söndürme tüpüyle bir yangına müdahale edip başarılı olursanız, bu başarıyı elde edersiniz. Şüphesiz ki "Temel İtfaiyecilik" işinize yarayacaktır.
Başarının Adı: "10 yangın söndürdüm."
Nasıl Başarılır: Aynı işlemin 10 kez tekrar edilmesidir.
Başarının Adı: "100 yangın söndürdüm."
Nasıl Başarılır: 100 yangın söndürürsünüz ve bu başarıyı elde edersiniz. Ha, unutmadan yoğurt yanıklara iyi gelir...
YASAL DÜZEN
Başarının Adı: "İlk yargı hükmümü verdim."
Nasıl Başarılır: Yargıç olarak işe girmelisiniz. Yargıç olarak işe girdiğinizde size beyaz lüleli bir peruk ve altın çekiç verecekler işte o zaman yargı hükmü verebilirsiniz.
Her neyse tabii ki yargıç olarak işe girip, bir yargı hükmü vermeniz gerekiyor.
Başarının Adı: "10 yargı hükmü verdim."
Nasıl Başarılır: 10 kez yargı hükmü verince bu başarıyı elde edersiniz.
Başarının Adı: "100 yargı hükmü verdim."
Nasıl Başarılır: 100 kez yargı hükmü verince bu başarıyı elde edersiniz.
TATİL KUTLAMALARI
Başarının Adı: "Cadılar bayramını kutladım."
Nasıl Başarılır: İlk önce bir canavar maskeniz olması lazım.Daha sonra herhangi bir kişiyle ilgilen dediğimizde canavar maskesi için kullan seçeneği çıkar ve kullan dersek bu başarıyı elde etmiş oluruz.Unutmayın ki sadece cadılar bayramında kullanılabilr.
Başarının Adı: "Yeni Yılı Kutladım."
Nasıl Başarılır: Bir havai fişek kutusu alarak kullanmanız lazım.Sadece yeni yıl da bu başarıyı elde edersiniz.
FESTİVAL BAŞARILARI
Başarının Adı: "Festival'de konser verdim ."
Nasıl Başarılır: Festival de konser vermeniz üzerine bu başarıyı elde edersiniz.
Başarının Adı: "Festival 1. si ."
Nasıl Başarılır: Festival de 1. olmanız durumunda kazanacağınız başarıdır.
Başarının Adı: "Festival 2. si ."
Nasıl Başarılır: Festival de 2. olmanız durumunda kazanacağınız başarıdır.
Başarının Adı: "Festival 3. si ."
Nasıl Başarılır: Festival de 3. olmanız durumunda kazanacağınız başarıdır.
POPOMUNDO DESTEKÇİSİ
Başarının Adı: "Oyunu destekliyorum!"
Nasıl Başarılır: Vip alırsanız bu başarıyı kazanırsınız.
Başarının Adı: "Oyunu destekliyorum!"
Nasıl Başarılır: Vip alırsanız bu başarıyı kazanırsınız.Ve 3 adet vip hediyesi eşyalarınıza eklenir bu eşyalar çalınamaz.
ZOMBİ AVI
Başarının Adı: "İlk zombimi öldürdüm."
Nasıl Başarılır: Zombi gününde vip iseniz zombi öldürmeniz halinde bu başarıyı kazanırsınız.
Başarının Adı: "100 zombimi öldürdüm."
Nasıl Başarılır: Zombi gününde vip iseniz 100 zombi öldürmeniz halinde bu başarıyı kazanırsınız.1 seferde öldürmeniz zorunlu değil yıldıa 25 tane öldürseniz bile 4 yılda bu başarıyı kazanırsınız.
Başarının Adı: "500 zombimi öldürdüm."
Nasıl Başarılır: Zombi gününde vip iseniz 500 zombi öldürmeniz halinde bu başarıyı kazanırsınız.1 seferde öldürmeniz zorunlu değil yıldıa 100 tane öldürseniz bile 5 yılda bu başarıyı kazanırsınız.
Başarının Adı: "1000 zombimi öldürdüm."
Nasıl Başarılır: Zombi gününde vip iseniz 1000 zombi öldürmeniz halinde bu başarıyı kazanırsınız.1 seferde öldürmeniz zorunlu değil yıldıa 100 tane öldürseniz bile 10 yılda bu başarıyı kazanırsınız.
Başarının Adı: "2000 zombimi öldürdüm."
Nasıl Başarılır: Zombi gününde vip iseniz 2000 zombi öldürmeniz halinde bu başarıyı kazanırsınız.1 seferde öldürmeniz zorunlu değil yıldıa 100 tane öldürseniz bile 20 yılda bu başarıyı kazanırsınız.
BAŞHAKİM
Başarının Adı: "Başyargıç seçildi."
Nasıl Başarılır: Baş yargıç seçilmeniz halinde bu başarıyı elde edersiniz.
NİKAH MEMURU
Başarının Adı: "İlk nikahımı kıydım."
Nasıl Başarılır: Yargıç seçilerek nikah kıymanız durmunda bu başarıyı elde edersiniz.
Başarının Adı: "10 nikahımı kıydım."
Nasıl Başarılır: Yargıç seçilerek 10 nikah kıymanız durmunda bu başarıyı elde edersiniz.
Başarının Adı: "100 nikahımı kıydım."
Nasıl Başarılır: Yargıç seçilerek 100 nikah kıymanız durmunda bu başarıyı elde edersiniz.
VİDEO KLİPLER
Başarının Adı: "Grubumun klibi İlk 40 Video listesinde ."
Nasıl Başarılır: Klibinizin video listesinde ilk 40 ta bulunması durumunda bu başarıyı elde edersiniz.
Başarının Adı: "Grubumun klibi İlk 10 Video listesinde ."
Nasıl Başarılır: Klibinizin video listesinde ilk 10 ta bulunması durumunda bu başarıyı elde edersiniz.
Başarının Adı: "Klibimiz #1 klip oldu ."
Nasıl Başarılır: Klibinizin video listesinde 1. bulunması durumunda bu başarıyı elde edersiniz.
DİĞER
Başarının Adı: "Artık Mile High klubüne üyeyim ."
Nasıl Başarılır: Eğer bir vip jet tutup grouppie ile sevişirseniz başarıyı kazanırsınız.
ÖZEL SİLAH VE TAKTİKLER
Başarının Adı: "Başarılı geçen ilk Özel Tim Operasyonum."
Nasıl Başarılır: Kesin bilgiler olmamakla birlikte, Özel Ajanlıkla eş zamanlarda gelen bu başarının yine bu meslekle alakalı olduğu tahmin edilebilir.
Başarının Adı: "On Başarılı Özel Tim Operasyonu."
Nasıl Başarılır: Bu işlemin 10 kez tekrarlanması durumunda kazanılan başarıdır.
Başarının Adı: "Yüz Başarılı Özel Tim Operasyonu."
Nasıl Başarılır: Bu işlemin 100 kez tekrarlanması sonucu kazanılan başarıdır.
19-Puanlama Sistemi
Bir konser sonrası, hakkınızda yazılan yorumları okudunuz fakat performansın genel olarak nasıl gitmiş olduğunu anlamakta güçlük çekiyorsunuz. İşte, işlerin nasıl gitmiş olduğunu betimlemekte kullanılan kelimelerin tamamı. Kelimeler, EN İYİDEN EN KÖTÜYE doğru sıralanmıştır.
· DESTANSI
· İHTİŞAMLI
· yeri göğü inleten
· akla zarar
· çığır açan
· mükemmel
· inanılmaz
· harikulade
· müthiş
· harika
· fevkalade
· şahane
· çok iyi
· iyi
· çok hoş
· hoş
· düzgün
· ortalama üstü
· vasat
· ortalama altı
· zayıf
· çok kötü
· iğrenç
· korkunç
· yavan
· berbat
· gerçekten berbat
20-Bir Popomundo Haftası
Popomundo Dünyası asla uyumaz. Siz oyunda değilken bile sürekli olarak bir değişim söz konusudur.
Oyundaki pek çok şey sürekli olarak veya günde en az bir kere güncellenmektedir. Örneğin, artist popülaritesi her gün güncellenir. Yine de bazı büyük olaylar vardır ki bunlar daha az gerçekleşirler ve bunlarla ilgili bilgi sahibi olmak faydalı olabilir:
� Kiralar Pazar günleri ödenir.
� Tecrübe Puanları Pazar günleri verilir.
� "It's POP" dergisi Çarşambaları yayınlanır.
� Haftalık kayıt satışları Çarşamba günleri hesaplanır.
� Radyo Listeleri Çarşamba günleri güncellenir.
� Maaşlar ve sosyal yardım ücretleri Cuma sabahı ödenir.
� Mekan kalite bakım giderleri Cuma sabahları alınır.
21-Özel Meslekler
İtfaiyeci
Şehirlerin itfaiye binalarının kalitesini ve itfaiyeci sayılarını uygun düzeyde tutmaları önerilir.
Eğer yangın çıkarsa şehirdeki bütün itfaiyecilere bir uyarı mesajı gider. Bu evler dışında büün mekanlar için gereklidir, ancak evlere yangın alarmı yerleştirilmelidir.
Yangını söndğrmek için bir itfaiyeci, itafiyeye gidip itfaiyecileri çağırmalıdır. Bu yapıldığı zaman bir grup itafiyeci mekana gidip yangını söndürmeye başlar. Her zaman en yetenekli itfaiyeciler çağırılır.
Yangın zamanında söndürülmezse mekan tamamen yanar ve içindeki eşyalar da yok olur. Mekanın içindeki kişiler de yangının boyutuna göre zarar görecektir. Yangın zamanında söndürülmezse diğer mekanlara da sıçrayabilir.
Ancak yangın fazla büyümeden yangın söndürme yeteneği olan herkes bir yangın söndürme aletiyle müdahale edebilir. İnsanların gözü önünde bir kahraman olmak bölece mümkün olabilir... ancak yine de dikkatli olun. Kendinize zarar vermek istemezsiniz.
Eğer hapisane yanarsa bütün tutuklular kaçacaktır. Bundan sonra hakimler tutuklulara firari muamelesi yapmak veya yapmamak konusunda kendileri karar verirler.
Kıdemli Polis Memuru
Polis suç mahallinden kanıt toplar ve aranan suçluları tutuklar. Polis memurları Emniyet Müdürü tarafından işe alınır.
Polis işe alındığında merkez karakola gidip Emniyet Müdürüyle görüşmeli ve üniformasını almalıdır. Üniforması olmadan memur tutuklama yapamaz.
Polis, kişisel yeteneklerini kullanarak insanları sorguya çekebilir ve günlüklerindeki bilgilere ulaşabilir. Bu bilgiler kanıt sayılmaz ancak suçluyu ararken nereye bakılması gerektiği konusuna ışık tutar. Parmak izi tanımlama, DNA analizi, Görüntü analizi gibi yetenekler ise kanıt teşkil ederler. Ancak neticede, son kararı hakimler verir. Polis memurları suç ve suçluları takip eder ve tutuklamaları yapar.
Özel Ajan
Özel Ajanlar şehir dışındaki suçluları yakalamaları için şehir tarafından görevlendirilir. Ajanın suçluyu tutuklayabilmesi için aşağıdaki şartlar yerine gelmelidir:
1. Ajanın çalıştığı şehirden suçlu adına bir arama emri çıkmalıdır. Bu emirler tabii ki Emniyet Müdürlüğünden verilecektir.
2. Ajan çalıştığı şehirde kimseyi tutuklayamaz. Bu sıradan polislerin işidir.
3. Suçlunun saklandığı şehir özel ajan operasyonlarına izin vermelidir. Buna vali karar verir.
4. Ajan şık bir siyah takım giyiyor olmalıdır, bunu Belediye Binasından edinecektir. Ayrıca ajanlıktan ayrıldıktan sonra takımı saklayabilir.
5. Sadece VIP karakterler ajan olabilirler.
Özel Tim memuru
Özel silahlar ve taktikler Emniyet Müdürü tarafından yönetilir. SWAT harekatları ev gibi kapalı mekanlarda bulunan karakterleri çıkarmak için kullanılır.
SWAT takımı harekete geçmeden önce söz konusu mekan ve suçlu iyice izlenmeli ve etüd edilmelidir. Etüd sonucu polislerin gizli operasyon yeteneği ve suçlunun gizlenme yeteneğine göre değişir. Ayrıca eğer izleyen kişiler yetenekli değillerse hedef izlendiğini farkedebilir ve kaçma şansı bulur.
Gözlem çalışması genelde 1-2 saat sürer. Sonuçlar alınır alınmaz Emniyet Müdürü bir SWAT takımı görevlendirebilecektir.
SWAT operasyonları hem müdahil karakterlere hem de mekanlara zarar verebilir. Sağlığına düşkün insanların yapmaması gereken bir iştir. Ayrıca SWAT olmak için önce VIP olmak gerekir.
Yargıç
Yargıçlar her şehirde oylama ile seçilen Baş Yargıç tarafından atanır. Yargıçlar, suçlulara işledikleri suçlar için uygun cezayı vermekle görevlidirler. Yargıçların yetkileri sadece çalıştıkları şehrin belirlediği sınırlar içerisindedir. Yargıç olarak çalışmak çok dengeli bir adalet duygusuna ve cemiyetin yararını öncelikli tutacak bir sorumluluk duygusuna sahip olmayı gerektirir. Bu görev kesinlikle hafife alınmamalıdır. Baş Yargıç, yargıç atamalarını yaparken çok dikkatli olmalıdır. Yargıç olduktan sonra görevlerinizi nasıl yerine getirmeniz gerektiği konusunda detaylı bilgileri alırsınız. Sadece VIP üyeler yargıç olarak çalışabilir.
22-Suçlar Ve Ceza
Karakteriniz zaman zaman hayatınn karanlık taraflarına inme ihtimaliyle karşı karşıya kalacaktır. Ümit ederiz ki bu cazibeye karşı koyabilirsiniz. İnsanları emniyetli oynamaları yönünde teşvik ediyoruz.
Suçlardan sıyırmak ÇOK ZOR ve en iyisi bunu profesyonellere bırakmak.
Kanuna karşı hareketler takip edilir ve eğer şansınız yoksa kanunun uzun eli sizi kodese tıkar. Hapisteyken şarkılarınızla uğraşmak ve gün saymaktan fazla yapabileceğiniz birşey yoktur!
Suçların cezası suçun işlendiği şehirde verilir. Bu bağlamda bir suçlu başka bir şehre kaçıp hiç dönmezse ve şehir yöneticileri aralarında bir anlaşma yapıp suçluyu özel ajanlar ya da yerel polis tarafından tutuklatmazsa, kanundan kaçabilir.
Unutmayın: Sabıka kaydınız sonsuza kadar varolacak...
İşçiler tarafından işlenen suçlar
Herhangi bir insan grubunda olabileceği gibi, bir şehrin anonim çalışma gücü olan "Doe"lar da ara sıra suç işleme yoluna gidebilecek potansiyele sahiptir. Her şehrin Kanuna Uyum derecesini gerçekten berbattan mükemmele kadar bir ölçü skalasında Şehir Detayları sayfasında görebilirsiniz. Bu faktör daha detaylı olarak Şirket/Günlük Çalışanlar bölümünde açıklanmıştır.
Suçlu "Doe'lar" özellikle belli başlı yerlerde dolaşır, parklar (özellikle bakımsız olanlarında) ve otobüs terminalleri. Kalitesi korkunç ve daha kötü durumda olan mekanlar özellikle suçtan etkilenir. Her mekanın suç oranını mekanın sayfasındaki "Kanun ve Düzen" başlığı altında görebilirsiniz.
"Doe'lar" sizden obje çalmazlar. Genelde paranızı çalmak için bir soygun olayına karışırlar. Bazen bazı sapkın bireyler size sebepsiz yere fiziksel saldırıda bulunur. Bazı yetenekler sizin soyulmanızı ve rahatsız edilmenizi engelleyecektir, Sokak Bilgisi gibi. Kendinizi savunmayı öğrenmek de kesinlikle yardımcı olacaktır.
Polis, Tutuklamalar ve Hakimler
Bazı karakterler dünyamızı suçlulardan uzak tutmak üzere seçilmiştir. Her şehrin polis memurlarını işe alıp onları şehir içinde suçlu aramaya ve tutuklamaya gönderecek bir Emniyet Müdürü vardır. Eminyet Müdürleri karakterler için arama ya da tutuklama emri çıkartabilir. Memurlar sadece bulundukları şehrin polis üniformasını giydikleri sürece tutuklama yapabilir. Tutuklanan karakterler en yakın hapishaneye gönderilir ve üzerlerindeki (büyük ihtimalle suçla ilintili) objelere el konulur.
Gerçekten korkunç ve aşırı şuçlar işleyen bazı suçlular bulundukları ülke gözardı edilerek cezalandırılacaktır.
Tutuklanan bir karakter, Hakim tarafından uygun bir ceza verilene kadar bir hafta süre ile hapishanede kalır. Hakimler, suçluların nasıl cezalandırılacağına karar verme yetkisi verilmiş oyunculardır. Hakimler aynı zamanda bir suçlunun yakalanması durumundaki ödülün temin edilmesinden de sorumludur.
Bir suçlunun tutuklanmasından sonra bir hafta içerisinde bir hakim tarafından yargılanmazsa karakter salıverilir.
Şehirler kendi yasalarını yönetir
Her şehrin, bünyesinde suç sayılacak eylemleri, suçların ciddiyetlerini, nasıl cezalandırılacaklarını vb. düzenleme hakkı vardır.
Bir şehre gitmeden önce o şehrin yerel kanunlarını gözden geçirmek akıllıca olur! Şehirlerin kanunları ve suçları ile ilgili deyatlı bilgiyi Şehir Detayları sayfafında bulabilirsiniz.
Bilinen Suçlar
Cinayet Bir karakteri öldürmek ya da öldürmeye teşebbüs etmek.
Hainlik Kendi şehrine zarar verecek şekilde diğer düşman şehirlerle işbirliği yapmak ya da kilit mevkilerden birini bu amaçla kullanmak.
Kundakçılık Bilerek ve isteyerek bir mekanı yakmak ya da yakmaya teşebbüs etmek.
Yolsuzluk Kilit mevkileri şehrin vatandaşlarının haklarını gözetmeksizin kişisel yarar için kullanmak.
Meskene tecavüz Mekan sahibi tarafından izin verilmediği halde bir mekana girme imkanını sağlamak ve o mekana girmek.
Dolandırıcılık Diğer karakterleri kişisel çıkar için kandırmak.
Zimmete para geçirme Şirket çalışanı, başkanı ya da benzer hakları olan başka bir pozisyonda çalışırken şirket sahiplerinden izinsiz para transferi yapmak.
Saldırı Bir başka karaktere fiziksel zarar vermek amacıyla yapılan saldırı.
Hapisten Kaçma Cezanızı tamamlamadan hapishaneden kaçmak. Hapishaneyi yangın ya da bina çökmesi gibi durumlarda terketmek de firar olarak değerlendirilir.
Ayaklanmaya Teşvik Halkı şiddete ve düzensizliğe teşvik etmek.
Kaçakçılık Şehre yasadışı eşya sokmak ya da sokmaya teşebbüs etmek.
Poligami Aynı anda birden fazla kişi ile evli olma durumuna poligami denir.
Hırsızlık Diğer karakterlerden eşya çalmak ya da çalmaya teşebbüs etmek.
Kanuna karşı gelme Şehir yönetiminin koyduğu kurallara uymayı reddetmek.
Çalıntı eşya alım satımı Çalıntı eşya ile uğraşmak.
Vandalizm Mekanları, eşyaları ya da diğer mülkiyeti bilerek ve isteyerek zarar vermek ya da zarar vermeye yeltenmek.
Borç Vergi, fatura, kredi ya da faiz ödemelerini yapmamak.
Aşağıdaki suçlar oyun içi suçlar olarak değerlendirilmez ve polisler veya hakimler tarafından yargılanmazlar.
Spam Bir tek mesajı ya da bilgiyi yaymak için tekrarlayarak, geniş kitlelere aynı anda ya da karakterlere teker teker atılan mesajlar.
Klon karakter yaratma Birden fazla karakterin gizlice aynı kişi tarafından kontrol edilmesi
Görevi kötüye kullanma Oyun kurallarını ihlal eden davranışlar.
Telif hakkı ihlali Oyun içerisinde gerçek hayata dair, hakları size ait olmayan yazıları yayınlamak. Bu halka açık mekanlarda (gerek sanal ortamda gerekse gerçek dünyada) bulunan yazıları da kapsamaktadır. Eğer sizin cümleniz değil ise kullanmayın. Burasının yaratıcı ve orijinal bir komünite olmasını istiyoruz, milyonlarca defa okuduğumuz yazıların toplanıp biriktiği bir çöplük değil.
İntihal Oyun içi dergiye kendi yazmadığı içeriği teslim etmek.
23-Ölüler Diyarını Ziyaret Etmek
quote:
Orjinalden alıntı: wandy
Ölüler diyarını ziyaret etmeniz için gereken en önemli iki şey vodoo tozu(
Pufferfish Bitkisi ile yapılır)ve 3 deneyim puanıdır(sağlığınız %100 ise ama siz yinede 5-6 tane bulundurun).Bunu aldıktan sora ''Voodoo Tetrodotoxin Powder beni etkiledi'' yazısı cıkar ve sağlığınız %35 azalır.Yaklaşık 10 dakika sonra ''Parlak bir ışığa doğru süzülüyorum'' yazısı çıkar ve sağlık %25 azalır.Burda deneyim puanı kullanmanız yararınıza olacaktır.1 saat sora ''Meleklerin şarkı söylediğini duyuyorum,Müthiş!'' yazısı çıkar ve sağlık %15 azalır.Yaklaşık 1 saat sonrada ''Anneannemi görüyorum.Gülüyor'' yazısı çıkar ve sağlık %10 azalır.Bundanda 1 saat sora ''Ölüler Diyarını ziyaret ettim'' yazısı ve amblemi çıkar ve 10 başarı puanı kazanırsınız.Yarım saat sorada sağlık %8 daha düşer ve Durum: ölüyor yazısı normal 'e döner..
Bu kolay süreçten sonra bu güzel amblemi gururla taşırsınız..
%100 sağlık ve ruh haline sahip olan bir kişi 5-6 deneyim puanı ile bu başarıyı kolayca sağlayabilir ama bunu yaparken kesinlikle oyunun başında olmanızı tavsiye ederim aksi taktirde geri gelemezsiniz
Wandy arkadaştan alıntıdır !!
24-Öğretmen - Öğrenci İlişkileri
quote:
Orjinalden alıntı: T
_H@
k
Herşeyden önce : Öğretmen , Temel Öğretmenlik yeteneğini bilmek zorunda. Bir Öğretmen herhangi bir yeteneği başka birine öğretebilmek için o yetenekte 5 yıldıza sahip olmalı.Öğretmen, öğrencilerinden herhangi biri yeteneği öğrendiği anda kendisi tarafından seçilmiş olan yetenekte ilerlemiş alacaktır. (Öğrenci anladım mesajını almadan önce öğretmenler ilerleme kaydedemeyeceklerdir.) Öğretmenin, öğrettiği yetenekteki yıldızları ilerledikçe , bir sonraki seviyeye geçmek her adımda daha zor olacaktır. Son birkaç yıldızı almaksa, oldukça zor olacak.
Herşeye rağmen bir öğretmenin istediği kadar öğrencisi olabilecek, tek bir öğrenci olması durumunda öğrenci-öğretmen arasındaki ilişki önemli ölçüde etkili olacaktır. Daha çok öğrenci daha az etkili derslere sebebiyet verecektir. Bir öğretmenin en fazla 10 öğrencisi olabilecektir.
Vip oyuncular, öğrenci sayfasında gördükleri alışılmış öğrenme barlarının yanında , öğrenme sürecini de görebilecekler. Bu gösterge her bir öğrencinin bir sonraki güncelleme ile o yeteneği ne kadar öğrenebileceğini gösterecek.
Yeni sistem sayesinde bazı zorunluluklar ve hata raporları silinmiş olacak :
*Çocuklara ders vermek,
*Mevcut olmayan öğrencilerden alınan hatalı mesajlar,
*Öğretmenimi dinlemeye başladım mesajı için beklemek zorunda olmayacaksınız.
Yakında gelecek olan ve daha büyük sayıda öğrencilere öğretmenlik yapılmasına imkan verecek olan yeni değişikliklerle ilgili olacak olan açıklamalarımızı takip edin .
NOT : 100’ün üzerinde öğrencisi yığınlarca Öğretmen olduğundan, 20 nin üzerindeki öğğrenci öğretmen ilişkilerinin tamamını siliyoruz ( Limitin 10 olmasına rağmen .)
ÖĞRETMEN OLMAK İÇİN GEREKLİ TEMEL UNSURLAR
Öncelikle;
temel öğretmenlik *****
ve öğreteceğiniz yetenek örnegin punk rock *****
olması gerekir
ayrıca örneğin ileri botanik öğrenecekseniz temel boteniğin gerekli seviyede olması gerekir
3.öğretmenin hitabet bilmesi
4.öğretmenin ileri pedagoloji bilmesi
5.öğretmenin akıl hocalığı ustalığı bilmesi(sadece öğretmenden öğrenilir)
6.(en önemlisi) mümkün oldığunca aynı yerde bulunmak veya öğretmenı takip etmek
mesaj karakter sayısı yetmediğinden böyle yapmak zorunda kaldın